Få din boligadvokat med på råd når du køber ejerbolig

11 august 2022 admin

editorial

At hyre en boligadvokat bør stå øverst på din liste, når du forbereder dig på at købe en bolig. En god boligadvokat vil spare dig tid, penge og stress i det lange løb.

Det er nemlig boligadvokatens opgave at sikre, at ingen detaljer overses, og hver en sten vendes i forbindelse med bolighandelen. På den måde er du garanteret en tryg og sikker bolighandel, og en opfyldelse af din boligdrøm uden at denne udvikler sig til et sand mareridt hen ad vejen.

Hvordan kan boligadvokaten hjælpe mig med at købe hus eller lejlighed?

Advokatens vigtigste rolle er at beskytte dig mod eventuelle økonomiske overraskelser, der kan gemme sig i det med småt i købsaftalen. F.eks. vil boligadvokaten gennemgå dokumentationen og sikre sig, at alt stemmer overens med det, der blev aftalt mundtligt mellem dig og sælgeren.

Boligadvokat

Advokaten vil også kontrollere, om der er potentielle pantrettigheder eller udestående gæld på ejendommen, som kan komme tilbage og hjemsøge dig senere hen. Desuden kan advokaten rådgive dig om, hvilke spørgsmål du skal stille under forhandlingerne, og hjælpe dig med at forstå alle de dokumenter, der er involveret i køb af en bolig, så der ikke kommer nogen ubehagelige overraskelser senere hen.

Det er vigtigt at bemærke, at en boligadvokat ikke er der for at erstatte ejendomsmægleren, men snarere fungere som din modpart under forhandlingerne. Ejendomsmægleren er nemlig i høj grad sælgers mand, idet hans eller hendes salær – og dermed løn – bestemmes af hvor mange boliger han eller hun kan sælge på kortest mulig tid – og gerne til den højest mulige pris.

Boligadvokaten er 100% uvildig, og vedkommendes honorar er baseret på en timeløn. Derfor er det i hans eller hendes interesse at skaffe dig den bedst mulige aftale.

Hvis du ikke er interesseret i at spendere det hvide ud af øjnene på en boligadvokat, kan du vælge eboligadvokat.dk.