Genskab gulvets smukke overflade med en gulvslibning

05 april 2021 Astrid Pedersen

Et trægulv kræver pleje og vedligeholdelse, især hvis der er tale om et olieret eller et sæbebehandlet et af slagsen. Netop olie og sæbe er materialer som betegnes som ikke forseglende. I modsætning til de forseglende behandlinger med lak, fernis eller maling vil olie eller sæbe nemlig ikke kapsle træværkets overflade inde og dermed yde maksimal beskyttelse af denne.

Når et trægulv behandles med olie eller sæbe vil der i træværkets overflade dannes en hinde i takt med at fibrene mættes med det fede materiale. Denne hinde er træværkets eneste beskyttelse mod slitage. Hinden skal vedligeholdes gennem grundig vask hvor olie sæbe eller elle sæbespåner arbejdes ned i træværkets overflade – helst en eller flere gange på ugentlig basis.

Dette er den eneste måde hvorpå du kan vedligeholde beskyttelsen af træværket. Forsømmes denne pleje blot et par gange i streg risikerer du at hinden forgår. Så vil træværkets overfladiske fibre hurtigt tørre ud, og dermed vil trægulvet være særligt udsat over for slitage.

Du vil begynde at kunne iagttage slidmærker i form af en grålig film bestående af nedtrådt støv der hvor gulvet hyppigst benyttes. Væsker som spildes på gulvet vil ikke på samme måde som før kunne tørres op, men vil hurtigt blive suget ned i gulvets overflade hvor de vil give anledning til grimme skjolder. Og solens stråler vil falme gulvet til en ucharmerende gulnet nuance der hvor lysindfaldet er kraftigst.

Få has på misfarvninger og øvrig slitage med en gulvslibning

Hvis du kan nikke genkendende til oven for beskrevne scenarie er det nok på tide at booke en dygtig gulvmand som kan forestå afslibning og overflade behandling af dit trægulv. En sådan vil du, uanset hvor i Danmark du bor, kunne finde hos Gulvkanonen ApS. Du kan læse mere om Gulvkanonen ApS, og indhente et skarpt tilbud på en billig gulvslibning, via hjemmesiden https://gulvkanonen.dk/