Trænger dit gulv til en makeover?

15 april 2021 Maya Hindsberg

Trægulve er utroligt flotte og en populær del af den danske indretningskultur, men de kommer også med ulempen, at de på et tidspunkt vil se både triste og slidte ud. Det er meget naturligt, for ligesom alt andet, der bliver brugt, vil tiden sætte sine tegn på gulvet. Heldigvis er der en nem løsning til problemet. En gulvafslibning.

En gulvafslibning er den mest normale og versetile måde at give sit gulv nyt liv, da det ofte er for meget at høvle gulvet. Det slider nemlig væsentlig mere på det end en gulvafslibning. Når du sliber gulvet, af f.eks. https://gulvkanonen.dk/, så slibes der kun omkring en millimeter af gulvet. Det er dog stadig mere end rigeligt, da det fjerner de overfladiske ridser og mærker, som der er blevet efterladt i gulvet, og gør det klar til at få en ny og beskyttende overflade, som vil holde dig mange år, inden du skal slibe gulvet igen.

Hvornår er det tid til at slibe det?

Lakken vil på et tidspunkt ikke kunne stå imod længere og den vil blive slidt igennem, eller også vil der være tilpas mange ridser og slidmærker, og så er det på tide at slibe gulvet. Det kan ske hurtigere og oftere, hvis din livsstil er en, der slider meget på gulvet. Det kan f.eks. tænkes, at du har små børn, og så vil der være en række år, hvor de taber og smider ting og ikke mindst bare trækker skidt med ind, og spilder både vand og mad.

Det samme gælder en hund. Heldigvis er ridserne ofte nemme at se og ligeså nemme at komme af med igen. Ofte kan du, afhængig af din efterbehandling vaske dem væk eller lægge en ny behandling, som fylder ridserne ud. Det er dog ikke helt muligt med lak, som ikke kan lappes.